facebook pixel
Snatch.gr
Εξέλιξη Παραγγελίας Blog Βοήθεια Επικοινωνία
menuΌλα τα Προϊόντα
OUTLET
dots
promo

Κάθε Μέρα... 3 Προσφορές... ΜΟΝΟ για 24 ώρες, σε Απίστευτες Τιμές! Αγοράστε και χωρίς την χρήση πιστωτική κάρτα επιλέγοντας την μέθοδο της Αντικαταβολής. 

dots
Snatch Blog
  1. Αρχική
  2. Blog
  3. Πως να επιλέξω τι Αφυγραντήρα χρειάζομαι; - Οδηγός Αγοράς

Πως να επιλέξω τι Αφυγραντήρα χρειάζομαι; - Οδηγός Αγοράς

Ένας εύχρηστος οδηγός αγοράς για το πως να επιλέξεις έναν αφυγραντήρα για το σπίτι, το εξοχικό ή το γραφείο σου!

Ο αφυγραντήρας αποτελεί μία ακόμα συσκευή που έχει προστεθεί στη ζωή μας, με κύριο στόχο να προσφέρει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τη δυσάρεστη υγρασία. Η μεγάλη αύξηση του κόστους θέρμανσης μιας κατοικίας τα τελευταία χρόνια, ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να στραφούν στους αφυγραντήρες για να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δημιουργεί ένας αφυγραντήρας στο χώρο μας χάρη στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης υγρασίας, που μας επιτρέπει να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του χώρου κατά 2-3°C και κατ’ επέκταση να ελαχιστοποιήσουμε τα έξοδα θέρμανσης, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες στο χώρο μας.

 

Κέρδισε 5% στη 1η σου παραγγελία! Κλικ Εδώ!

Μεγάλες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ σε ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ! Κλίκ Εδώ!

 

Αίσθηση θερμοκρασίας

 Το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ως έναν συνδυασμό θερμοκρασίας και υγρασίας. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες η υψηλή υγρασία αυξάνει την αίσθηση του έντονου και διαπεραστικού κρύου. Για παράδειγμα η ατμόσφαιρα ενός χώρου με θερμοκρασία 23°C και σχετική υγρασία 80% είναι πολύ πιο δυσάρεστη από αυτήν ενός χώρου με 20°C και 50% σχετική υγρασία. Γι’ αυτό το λόγο, με την βοήθεια του αφυγραντήρα και τη ρύθμιση της υγρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα, εξασφαλίζετε άνετες και ευχάριστες συνθήκες ατμόσφαιρας, αφού πλέον η ιδανική θερμοκρασία στον χώρο έχει επιτευχθεί.

 
Επιλογή αφυγραντήρα

Η επιλογή ενός αφυγραντήρα έχει να κάνει με το ποσοστό υγρασίας που θέλουμε να εξαλείψουμε από τον χώρο μας, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες μέσα σε αυτόν. Ως μονάδα μέτρησης της αφύγρανσης, έχουν οριστεί τα λίτρα νερού που μπορούν να απορροφηθούν από τον αέρα και να συλλεχθούν εντός ενός εικοσιτετράωρου (lt/24h).

 
Ο ακριβής υπολογισμός του αφυγραντήρα που χρειαζόμαστε είναι σχετικά δύσκολος καθώς εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορεί να αποδοθεί μέσω ενός συγκεκριμένου τύπου υπολογισμού.
 
 
Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι:
 
 

Οι διαστάσεις του χώρου μας.

 Πολύ συχνά επιλέγουμε έναν αφυγραντήρα με βάση τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σωστό αν αναφερόμαστε σε κατοικίες που έχουν ένα σταθερό ύψος 2,8-3 μέτρα. Ένας εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού, ο οποίος μπορεί να μας προσδιορίσει και την παροχή του αέρα, είναι η επιλογή βάση του όγκου ενός χώρου. Ο όγκος του χώρου μας υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά της επιφάνειας με το ύψος του και η παροχή αέρα του αφυγραντήρα θα πρέπει να είναι ικανή να σαρώνει τον αέρα στον χώρο όσες περισσότερες φορές γίνεται.

 
Για να γίνει ακόμα πιο αντιληπτός ο υπολογισμός, ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα:
Έχουμε ένα χώρο με επιφάνεια 60m² και ύψος 3m, συνολικού όγκου 180m³. Αν επιλέξουμε έναν αφυγραντήρα με ικανότητα αφύγρανσης 20 λίτρα / 24ωρο, η παροχή του αέρα ανέρχεται στα 170 m³/h. Αυτό σημαίνει ότι σε 24 ώρες η συνολική παροχή αέρα θα είναι 4080m³/24ωρο, δηλαδή μπορεί να σαρώσει τον αέρα του χώρου μας 4080 / 180 = 22,6 φορές. Αν επιλέξουμε ένα αφυγραντήρα 12 λίτρα / 24ωρο με παροχή αέρα 120 m³/h για τον ίδιο χώρο, θα έχουμε μία σάρωση του χώρου 16 φορών. Συστήνεται για την εξασφάλιση μέγιστων αποδόσεων με γρήγορο και οικονομικότερο αποτέλεσμα, οι φορές που περνάει ο αέρα του χώρου μας μέσα από τον αφυγραντήρα να μην είναι κάτω από 20 φορές μέσα σε ένα 24ωρο.
 

 
Τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή που είναι ο χώρος μας.
 
Για παράδειγμα αν ο χώρος βρίσκεται κοντά σε θάλασσα ή λίμνη, όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά ή σε μία περιοχή με πολύ χαμηλό ποσοστό υγρασίας.
 

Η θερμομόνωση και η υγρομόνωση του χώρου μας.

Αν υπάρχουν εστιασμένα προβλήματα υγρασίας σε τοίχους ή δωμάτια που σας οδήγησαν στην άμεση αγορά ενός αφυγραντήρα, θα πρέπει να εξασφαλιστεί μέσω της επιλογής της συσκευής, η άμεση και δραστική καταπολέμηση για να επαναφέρεται τις φυσιολογικές συνθήκες στο χώρο σας.

 

Η θερμοκρασία που επικρατεί στους χώρους που θέλουμε να αφυγράνουμε.
 
Τα θερμοκρασιακά εύρη υπό τα οποία μπορεί να λειτουργήσει ένας αφυγραντήρας διαφέρουν ανάλογα τον τύπο της συσκευής. Βάσει του ότι υπάρχουν δυο είδη αφυγραντήρων, οι αφυγραντήρες με συμπιεστή και οι αφυγραντήρες με Ζεόλιθο (Τεχνολογία Desiccant), θα πρέπει να εξασφαλίζετε ότι λειτουργούν μεταξύ του θερμοκρασιακού εύρους που ορίζεται από τον κατασκευαστή.
 

Η συχνότητα χρήσης του χώρου, καθώς και η συχνότητα που πραγματοποιείται ο αερισμός του.

 

Ως συνέπεια των παραπάνω και με σκοπό να επιτύχουμε τη καλύτερη επιλογή αφυγραντήρα, συστήνεται ο παρακάτω ενδεικτικός πίνακας με τον αφυγραντήρα ανά τετραγωνικό χώρου και το επίπεδο μέσης υγρασίας στο οποίο καλείται να λειτουργήσει.
 
 
 
Πόσα λίτρα πρέπει να είναι ο αφυγραντήρας που θα αγοράσω;
Για την επιλογή των λίτρων του αφυγραντήρα που θα αγοράσουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες:
 
 -Τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε
 -Τη μόνωση που έχει ο χώρος μας και αν παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας στους τοίχους (πχ. μούχλα κλπ)
 -Το επίπεδο υγρασίας που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι
 -Η επικοινωνία των χώρων μεταξύ τους, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο για το αν θα επιλέξουμε έναν ή περισσότερους αφυγραντήρες
Ένας γενικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούμε σχετίζεται με τον ανεμιστήρα του αφυγραντήρα, ο οποίος μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 4-5 φορές τον αέρα του χώρου μας μέσα σε 8-10 ώρες λειτουργίας.
 
 
Γιατί χρειάζομαι αφυγραντήρα με λειτουργία "Στέγνωμα Ρούχων";
Η ατμόσφαιρα κατά τους χειμερινούς μήνες περιέχει υψηλό ποσοστό υγρασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να στεγνώνουν πολύ δύσκολα και έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χρήση ενός απλού αφυγραντήρα μπορεί να στεγνώνει τα ρούχα, αλλά αν λειτουργήσει για παραπάνω ώρες, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό. Τα ρούχα θα στεγνώσουν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό που θα δυσκολεύουν ακόμα και στο σιδέρωμα. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να καλύψουν οι αφυγραντήρες Inventor. Με την ειδική λειτουργία Στεγνώματος Ρούχων που διαθέτουν, στεγνώνουν τα ρούχα με τον πιο κατάλληλο και ιδανικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ευωδιαστά και καθαρά ρούχα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Είναι οικονομικότερο να στεγνώνουν τα ρούχα μου με τη χρήση αφυγραντήρα;
Τους χειμερινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι σχετικά περιορισμένη και η εξωτερική υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, το στέγνωμα των ρούχων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων παρίσταται αναγκαία. Τα στεγνωτήρια ρούχων είναι μία εναλλακτική λύση, αλλά η μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση που έχουν όπως επίσης και η φθορά που προκαλούν στα ρούχα λόγω τον υψηλών θερμοκρασιών που ανεβάζουν, τα καθιστούν μία ιδιαιτέρως ακριβή λύση. Αντίθετα οι αφυγραντήρες είναι συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χάρη στα ειδικά προγράμματα που διαθέτουν, πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.
 
 
Αναβαθμίζεται ποιοτικά ο αέρας του εσωτερικού χώρου με τη χρήση του αφυγραντήρα;
Η υγρασία σε ένα χώρο εκτός από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί, συμβάλει και στην ανάπτυξη διαφόρων βλαβερών για την υγεία μικροοργανισμών. Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση της υγρασίας και ιδιαίτερα η χρήση αφυγραντήρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ιδανικά επίπεδα υγρασίας και να απολαύσετε καθαρό και υγιεινό αέρα στο χώρο σας.
 
 
Γιατί να έχω ιονιστή και αφυγραντήρα μαζί;
Ο συνδυασμός αυτών των δύο συσκευών προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα αέρα στο χώρο. Από την μία ο αφυγραντήρας απομακρύνει την υγρασία και μαζί όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει και από την άλλη, ο ιονιστής με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει, απομακρύνει σκόνη, βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές προσφέροντας ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο χώρο.
 
 
Συμβάλει στη θέρμανση του χώρου ένας αφυγραντήρας;
Με τη χρήση του αφυγραντήρα επιτυγχάνουμε βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλυτικότερα, η σχετική υγρασία ενός χώρου έχει άμεση σχέση με την αίσθηση της θερμοκρασίας που αντιλαμβανόμαστε. Ας δούμε ένα παράδειγμα, σε έναν χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 70%: το ανθρώπινο σώμα αισθάνεται ότι κρυώνει, ενώ στον ίδιο χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 45% η αίσθηση που αποκτά το ανθρώπινο σώμα είναι τελείως διαφορετική και η θερμοκρασία είναι είναι πλέον ανεκτή. Επομένως είναι φανερό ότι ο αφυγραντήρας μπορεί να μην αυξάνει τη θερμοκρασία του χώρου μας, αλλά προσφέρει καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου.
 
 
Τι είναι η συνεχής αποστράγγιση;
Οι αφυγραντήρες Inventor παρέχουν την δυνατότητα συνεχούς αποστράγγισης. Πολύ συχνά δεν είναι δυνατή η διαρκής παρουσία μας στο χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ο αφυγραντήρας, έτσι ώστε να μπορούμε να αδειάζουμε το δοχείο συλλογής του νερού (εξοχικά σπίτια, απομακρυσμένες αποθήκες κλπ). Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η σύνδεση του αφυγραντήρα μας μέσω ενός ελαστικού αγωγού με την πλησιέστερη αποχέτευση, ώστε τα συμπυκνώματα να απομακρύνονται κατευθείαν από τη συσκευή και να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο.
 
 
Τι είναι η συνεχής αφύγρανση;
Σε πολλές περιπτώσεις η υγρασία ενός χώρου είναι τέτοια που απαιτείται η συνεχής λειτουργία του αφυγραντήρα. Με τη λειτουργία της συνεχούς αφύγρανσης, η συσκευή λειτουργεί αδιάκοπα, ανεξαρτήτως του ποσοστού υγρασίας που έχουμε ορίσει. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να επιτύχουμε την όσο το δυνατό χαμηλότερη υγρασία του χώρου. Η συνεχής αφύγρανση βρίσκει επίσης εφαρμογή σε περιπτώσεις που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον αφυγραντήρα για να στεγνώσουμε τα ρούχα. Η μονάδα λειτουργεί συνεχώς, μειώνοντας την υγρασία στον χώρου και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο το στέγνωμα των ρούχων.
 
 
Σε τι χρησιμεύει η αντλία νερού στον αφυγραντήρα;
Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά σε υπόγειους χώρους με ανεπαρκή αερισμό και μόνωση. Στις περιπτώσεις αυτές, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες, είναι απαραίτητη η χρήση ενός αφυγραντήρα. Το πρόβλημα και η ανάγκη της ύπαρξης αντλίας νερού στον αφυγραντήρα γεννάται, όταν στους χώρους αυτούς δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, στο οποίο να μπορούμε να οδηγήσουμε το συγκεντρωμένο νερού με φυσική ροή. Με την χρήση της αντλίας,το νερό μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε υψηλότερα επίπεδα, εξασφαλίζοντας την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία του, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία μας και το τακτικό άδειασμα του δοχείου του.
 
 
Ποιά είναι η ιδανική θέση που θα πρέπει να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα μέσα στο σπίτι;
Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στους χώρους με την περισσότερη υγρασία και στους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μία συσκευή για κάθε χώρο. Θα ήταν το ίδιο αποδοτικό αν είχατε 2-3 συσκευές τις οποίες θα εναλλάσσετε στους χώρους του σπιτιού ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δωματίου. Φροντίστε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα σε ένα σημείο στο δωμάτιο όπου δεν θα παρεμποδίζεται τόσο η χρήση του δωματίου, όσο και η χρήση του αφυγραντήρα. Θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει επαρκή χώρο περιμετρικά του αφυγραντήρα ώστε να μην εμποδίζεται τον αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από αυτόν.
 
 
 
Προσοχή στις παρακάτω παρατηρήσεις:
 
Οι διαστάσεις που δίνονται, αναφέρονται σε ενιαίους χώρους.
Αν συντρέχουν κάποια σημαντικά προβλήματα υγρασίας καλό θα ήταν να επιλεγεί ένα μεγαλύτερο μοντέλο από αυτό που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά του χώρου σας.
Τύποι Αφυγραντήρων
Δύο είναι οι κύριοι τύποι αφυγραντήρων στην αγορά. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή και οι αφυγραντήρες που χρησιμοποιούν ως αφυγραντικό μέσο τον Ζεόλιθο (Desiccant).
 
 
Αφυγραντήρες με συμπιεστή
Είναι ο πιο γνωστός σε όλους τύπος αφυγραντήρα. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο εύρος αποδόσεων ανάλογα με την ισχύ τους και καταπολεμούν την υγρασία αναρροφώντας τον αέρα του χώρου, συμπυκνώνοντας την υγρασία σε ειδική διάταξη που διαθέτουν και οδηγώντας την στον ειδικό κάδο συμπυκνωμάτων. Εξασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων κατά λειτουργία τους και παρέχουν άμεσο και δραστικά αποτελέσματα στον χώρο μας. Ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψιν είναι η θερμοκρασία του χώρου, η οποία δεν θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από 13-14°C.
 
 
Αφυγραντήρες με Ζεόλιθο (Desiccant)
Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό αφυγραντικό υλικό που προσφέρει μεγάλο φάσμα χρήσεων σε διάφορους τομείς. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό και όταν έρθει σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες να το αποβάλει ξανά. Στους αφυγραντήρες, ο Ζεόλιθος είναι τοποθετημένος σε έναν ειδικό δίσκο μέσα από τον οποίο περνάει ο αέρας του χώρου και συγκρατείται η υγρασία. Στη συνέχεια, μέσω μιας ειδικής διάταξης, ο Ζεόλιθος θερμαίνεται ώστε να αποβάλει την υγρασία που έχει συγκρατήσει και να οδηγήσει το νερό στον ειδικό κάδο συμπυκνωμάτων. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι παραμένει σταθερή η απόδοση των αφυγραντήρων με Ζεόλιθο ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του χώρου και συνίσταται ιδιαίτερα για χώρους με ελλιπή ή και καθόλου, θέρμανση.
 
 
Στάθμη Θορύβου
Η παράμετρος του θορύβου παίζει σπουδαίο ρόλο, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον αφυγραντήρα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο. Γι’ αυτό το λόγο, συστήνεται να γίνεται σύγκριση των επιπέδων θορύβου πριν την επιλογή ενός αφυγραντήρα, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα αποτελέσματα κατά τη λειτουργία του μηχανήματος. Για τις συσκευές που τοποθετούνται σε μικρά δωμάτια, η χαμηλή στάθμη θορύβου είναι απαραίτητη ούτως ώστε να μην ξεπερνά τα 38-42dB στη χαμηλή ταχύτητα. Οι μεγαλύτερης ισχύος αφυγραντήρες μπορεί να έχουν μία στάθμη θορύβου 44-52dB.
 
 
Ιονιστής
Ο Ιονιστής αποτελεί μια επιπλέον δυνατότητα που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη τεχνολογία ενός αφυγραντήρα, αφού πέραν την εξάλειψης της υγρασίας, μπορείτε πλέον να εξασφαλίσετε υψηλής ποιότητας αέρα στον χώρο σας, απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές και σκόνη. Η απελευθέρωση θετικών και αρνητικών ιόντων συμβάλει στην εξουδετέρωση βακτηριδίων, μούχλας και μικροβίων, αποτρέποντας την ανάπτυξη αλλεργιών και ασθενειών. Η βελτίωση του αέρα ενός χώρου είναι άκρων σημαντική ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου διαμένουν μωρά και ηλικιωμένοι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες.
 
 
Συνεχής αποστράγγιση
Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα που θα πρέπει να έχει ο αφυγραντήρας είναι η συνεχής αποστράγγιση. Μέσω της συνεχούς αποστράγγισης ο αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα χωρίς να έχετε το άγχος να αδειάσετε το δοχείο συμπυκνωμάτων, αφού το νερό θα οδηγείτε αυτόματα στο σιφόνι που θα έχετε επιλέξει. Η σύνδεση με τη μόνιμη αποχέτευση συνίσταται κυρίως σε περιπτώσεις που ο αφυγραντήρας εγκαθίσταται σε έναν χώρο που δεν κατοικείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. μια εξοχική κατοικία ή σε χώρους που έχουν μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και το συνεχές άδειασμα του κάδου δεν μπορεί να ελέγχεται. Για χρήση του αφυγραντήρα σε σημεία που δεν υπάρχει κοντά κάποια προσβάσιμη αποχέτευση, επιλέξτε αφυγραντήρες με ενσωματωμένη αντλία νερού, ώστε να οδηγείτε το νερό στο σημείο που έχετε επιλέξει.
 
 
Συντήρηση
Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός του αφυγραντήρα, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποδοτικότερη λειτουργία του και την μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής. Ο αφυγραντήρας στη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων, τοποθετείται στο δάπεδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφά όλη τη σκόνη που βρίσκεται πάνω σε αυτό και να φράζει το φίλτρο του. Εάν το φίλτρο δεν καθαρίζεται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα, θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη μείωση της απόδοσης του αφυγραντήρα, αλλά και την αύξηση της κατανάλωση του. Μην αμελείτε τον τακτικό καθαρισμός του, ώστε να αποτρέπετε τυχόν καταπονήσεις στα επιμέρους εξαρτήματα της συσκευής, όπως τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα και να αποτρέψετε πιθανές φθορές.
 
 
 
 
 Πηγή Άρθρου: inventoraircondition.gr
 
 
ΤΡΙΤΗ, 25. 10. 2022
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17. 10. 2022
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 13. 10. 2022
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 29. 09. 2022
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12. 09. 2022
Ποιος είναι ο καλύτερος Αποχυμωτής για τις ανάγκες μου; περισσότερα  
5% ΕΚΠΤΩΣΗ στην 1η σου Παραγγελία!

Κάνε Εγγραφή στο Νewsletter και
Κέρδισε!
newsletter
newsletter
Snatch loves Social MediaSocial Media
TwitterRSS
Snatch Blogblog
25 ΟΚΤ
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
17 ΟΚΤ
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
29 ΣΕΠ
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
Δείτε όλα τα Νέα
credentials
 
ΔΩΡΕΑΝ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΓΓΥΗΣΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SNATCH.GR
ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΩΡΙΣ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
credentials
footer
Snatch.gr

Το Snatch.gr είναι ένα multistore ηλεκτρονικό κατάστημα με χιλιάδες χρήσιμα είδη όπως ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, gadgets, είδη camping, παιδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε μοναδικά χαμηλές τιμές!

Snatch.gr Site
Προσφορές της Ημέρας
Blog
Βοήθεια
Επικοινωνία
Τί είναι το Snatch;
Εταιρεία
Ποιοί Είμαστε
Τρόποι Πληρωμής
Ασφάλεια Συναλλαγών
Όροι Χρήσης & Συναλλαγών
Γενικά
Αποστολή Προϊόντων
Εξέλιξη Παραγγελίας
Συχνές Ερωτήσεις FAQ
Καριέρα
Συνεργάτες (Affiliates)
Επιστροφή Προιόντων
Προσωπικά Δεδομένα
Cookies
Blog
Blog
Διαγωνισμοί
Sitemap
RSS
footer
Alpha Bank greca


© 2024 Copyright. snatch.gr All rights reserved. designed by Digilex | powered by eShopkey