facebook pixel
Snatch.gr
Εξέλιξη Παραγγελίας Blog Βοήθεια Επικοινωνία
menuΌλα τα Προϊόντα
OUTLET
dots
promo

Κάθε Μέρα... 3 Προσφορές... ΜΟΝΟ για 24 ώρες, σε Απίστευτες Τιμές! Αγοράστε και χωρίς την χρήση πιστωτική κάρτα επιλέγοντας την μέθοδο της Αντικαταβολής. 

dots
Snatch Blog
  1. Αρχική
  2. Blog
  3. Πως λειτουργεί η Χύτρα Ταχύτητας και ποιοι οι χρόνοι μαγειρέματος;

Πως λειτουργεί η Χύτρα Ταχύτητας και ποιοι οι χρόνοι μαγειρέματος;

Η ταχύτητα μαγειρέματος και το υγιείνό μαγείρεμα με μια χύτρα γίνεται ένα must-have σκεύος μαγειρικής για κάθε σπίτι!

 

Η ταχύτητα μαγειρέματος και το υγιείνό μαγείρεμα με μια χύτρα ταχύτητας, γίνεται ένα must-have σκεύος μαγειρικής για κάθε σπίτι!

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η οικονομία. Μαγειρεύοντας σε μια χύτρα ταχύτητας ξοδεύετε ελάχιστη ενέργεια. Κι αυτό γιατί μόλις πιάσει την επιθυμητή πίεση χαμηλώνετε την φωτιά στο ελάχιστο. Επιπλέον ο συνολικός χρόνος παρασκευής είναι πολύ μικρότερος.
 
 
 
Είναι υγιεινό το μαγείρεμα στη χύτρα;

Πολλοί λένε ότι επειδή το φαγητό γίνεται τόσο γρήγορα και επειδή αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, το φαγητό δεν είναι τόσο υγιεινό σε σχέση με την απλή κατσαρόλα.

 
Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς τα συστατικά του φαγητού δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα καθώς μαγειρεύονται με αποτέλεσμα όχι απλά να μην αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά να διατηρούνται καλύτερα.
 
 
Επειδή κλείνει ερμητικά, ο παγιδευμένος ατμός αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία και τα υγρά βράζουν σε υψηλότερους βαθμούς από τα κανονικά σκεύη. Η εσωτερική πίεση που ασκείται στο φαγητό, το κάνει πιο ζουμερό και μαλακό και αποτελεί ιδανικό τρόπο μαγειρέματος σκληρών κομματιών κρέατος και εξαιρετική λύση για όσους έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους. 
Ο τρόπος μαγειρέματος της χύτρας βοηθάει να διατηρηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού σας και να καταλήξουν τελικά στο πιάτο σας.
 
Το μαγείρεμα στη χύτρα είναι πιο υγιεινό από ότι σε μια απλή κατσαρόλα και ταυτόχρονα είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο οικονομικό καθώς απαιτείται λιγότερη ενέργεια.
 

Τι μέγεθος να επιλέξω;

Σημαντικό επίσης κριτήριο είναι το μέγεθος της. Για πόσα άτομα μαγειρεύετε συνήθως και πόσο ανάγκη έχετε μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα χύτρα ταχύτητας; Μη ξεχνάτε ότι μια μεγαλύτερη χύτρα ταχύτητας μπορεί να γίνει μικρή αλλά το αντίστροφο όχι!  (π.χ. εάν μαγειρεύουμε για 3 άτομα δεν μπορούμε να πάρουμε την πολύ μεγάλη χύτρα ταχύτητος για να την χρησιμοποιούμε όταν έχουμε κόσμο, δεν θα λειτουργεί σωστά στην καθημερινή χρήση). Ένας γενικός κανόνας (που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι εάν μαγειρεύουμε για 2-3 άτομα κατάλληλο μέγεθος είναι τα 6 lt, για 4-5 άτομα τα 8 lt και για έξι άτομα και επάνω τα 10 lt.

 
Πως μαγειρεύουμε με την χύτρα ταχύτητος;

α) Προσθέτουμε στην χύτρα τα υλικά και το αντίστοιχο νερό (ελάχιστο σε σχέση με την απλή κατσαρόλα). Εάν το φαγητό μας χρειάζεται σοτάρισμα το κάνουμε και στην συνέχεια κλείνουμε το καπάκι.

 
β) βάζουμε μια υψηλή θερμοκρασία και η χύτρα μπαίνει σε διαδικασία δημιουργίας πίεσης. Όταν φθάσει στην κατάλληλη πίεση το οξυγόνο διαχωρίζεται ανεβαίνει στο επάνω μέρος της χύτρας, και απελευθερώνεται απο την βαλβίδα ασφαλείας. Στην συνέχεια η χύτρα σφραγίζει και μας ειδοποιεί για να κατεβάσουμε την θερμοκρασία. Απο εκείνο το σημείο αρχίζουμε και μετράμε χρόνους με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 
 
 Όλη η παραπάνω διαδικασία γίνεται αυτόματα και διασφαλίζει ότι η διαδικασία βρασμού γίνεται σε κενό οξυγόνου αποτρέποντας την οξείδωση βιταμινών και θρεπτικών συστατικών!
 
γ) Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία βρασμού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, περιμένουμε να κατέβει η πίεση και προχωράμε στην αποσφράγιση της χύτρας
 
Ποτέ μη τη γεμίζουμε πάνω από τα 2/3 και αν ένα φαγητό βγάζει αφρό, να τη γεμίζουμε μόνο μέχρι τη μέση, καθώς μπορεί να μπλοκαριστεί η βαλβίδα. Να καθαρίζουμε σχολαστικά το καπάκι και το λάστιχο μετά από κάθε χρήση.
 
Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι η ασφάλεια. Επιλέξτε ένα επώνυμο μοντέλο. Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά θα πρέπει να το δείτε σαν μια επένδυση. Μια επένδυση που θα κρατήσει χρόνια και θα νιώθετε και ασφαλής. Τέλος, να μην την ανοίγουμε ποτέ ενώ ακόμα έχει ατμό μέσα.
 
Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Snatch.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επώνυμες Χύτρες Ταχύτητας και σε ποικίλες τιμές για να επιλέξετε αυτή που καλύπτει την δική σας ανάγκη!
 

 

 

 
ΤΡΙΤΗ, 25. 10. 2022
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17. 10. 2022
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 13. 10. 2022
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 29. 09. 2022
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12. 09. 2022
Ποιος είναι ο καλύτερος Αποχυμωτής για τις ανάγκες μου; περισσότερα  
5% ΕΚΠΤΩΣΗ στην 1η σου Παραγγελία!

Κάνε Εγγραφή στο Νewsletter και
Κέρδισε!
newsletter
newsletter
Snatch loves Social MediaSocial Media
TwitterRSS
Snatch Blogblog
25 ΟΚΤ
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
17 ΟΚΤ
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
29 ΣΕΠ
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
Δείτε όλα τα Νέα
credentials
 
ΔΩΡΕΑΝ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΓΓΥΗΣΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SNATCH.GR
ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΩΡΙΣ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
credentials
footer
Snatch.gr

Το Snatch.gr είναι ένα multistore ηλεκτρονικό κατάστημα με χιλιάδες χρήσιμα είδη όπως ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, gadgets, είδη camping, παιδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε μοναδικά χαμηλές τιμές!

Snatch.gr Site
Προσφορές της Ημέρας
Blog
Βοήθεια
Επικοινωνία
Τί είναι το Snatch;
Εταιρεία
Ποιοί Είμαστε
Τρόποι Πληρωμής
Ασφάλεια Συναλλαγών
Όροι Χρήσης & Συναλλαγών
Γενικά
Αποστολή Προϊόντων
Εξέλιξη Παραγγελίας
Συχνές Ερωτήσεις FAQ
Καριέρα
Συνεργάτες (Affiliates)
Επιστροφή Προιόντων
Προσωπικά Δεδομένα
Cookies
Blog
Blog
Διαγωνισμοί
Sitemap
RSS
footer
Alpha Bank greca


© 2024 Copyright. snatch.gr All rights reserved. designed by Digilex | powered by eShopkey