facebook pixel
Snatch.gr
Εξέλιξη Παραγγελίας Blog Βοήθεια Επικοινωνία
menuΌλα τα Προϊόντα
OUTLET
dots
promo

Κάθε Μέρα... 3 Προσφορές... ΜΟΝΟ για 24 ώρες, σε Απίστευτες Τιμές! Αγοράστε και χωρίς την χρήση πιστωτική κάρτα επιλέγοντας την μέθοδο της Αντικαταβολής. 

dots
Snatch Blog
  1. Αρχική
  2. Blog
  3. Σκούπα Ρομπότ: Τι πρέπει να ξέρω και πως να επιλέξω!

Σκούπα Ρομπότ: Τι πρέπει να ξέρω και πως να επιλέξω!

Το σκούπισμα μπορεί να γίνει ζόρικη και επίπονη υπόθεση – οπότε γιατί να μην κάνεις τη δουλειά πιο εύκολη και να προσλάβεις μια σκούπα ρομπότ για να κάνει τη δουλειά για εσένα;

Τι είναι η σκούπα ρομπότ;

Το σκούπισμα μπορεί να γίνει ζόρικη και επίπονη υπόθεση – οπότε γιατί να μην κάνεις τη δουλειά πιο εύκολη και να προσλάβεις μια σκούπα ρομπότ για να κάνει τη δουλειά για εσένα;
 
Αρχικά, ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η συσκευή που κάνει το μέλλον πραγματικότητα. Είναι μια ασύρματη συσκευή καθαρισμού η οποία λειτουργεί αυτόνομα και με ελάχιστη αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Διαθέτει μπαταρία, έξυπνα συστήματα ανίχνευσης και έρχεται συνήθως σε μικρό και βολικό μέγεθος. 

 
Μια ρομποτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να είναι σωτήρια σε μεγάλα σπίτια ή νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος. Ένα βασικό μοντέλο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό αντικαθιστώντας ένα απλό σκούπισμα της κλασσικής ηλεκτρικής σκούπας, ενώ μια πιο προηγμένη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα και να φροντίσει τον καθαρισμό ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά, σε κάποια βόλτα ή και σε κάποιο ταξίδι. Υπάρχουν επίσης ορισμένα μοντέλα που μπορούν να προσπεράσουν εμπόδια, να κατέβουν και να ανέβουν σκαλοπάτια ή να αναλάβουν ακόμα και το σφουγγάρισμα!
 
 
 
Αξίζει να δαπανήσεις ένα αξιοσέβαστο ποσό με αντάλλαγμα να την άνεση και την ευκολία;
 
Το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο, καθώς πάντα κοιτάμε τις ανάγκες καθαρισμού οι οποίες μας αφορούν. Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα από 100 ευρώ, με ελάχιστη αυτονομία και δυνατότητες καθαρισμού αλλά και μοντέλα που φτάνουν έως και 1000+ ευρώ.
Η αλήθεια δεν βρίσκεται απαραίτητα κάπου στη μέση, αλλά εξαρτάται από το ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε, την χρήση για την οποία προορίζεται και τα χαρακτηριστικά της.
 
Προγραμματισμός
Αρκετά μοντέλα διαθέτουν δυνατότητα προγραμματισμού, ώστε να καθαρίζουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τις οποίες καθορίζει ο χρήστης. Πολλές ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυό. Αυτά τα μοντέλα συνοδεύονται συνήθως από μια συμβατή εφαρμογή για κινητά που σου επιτρέπει να παρακολουθείς και να ελέγχεις από απόσταση την ηλεκτρική σκούπα ακόμα και όταν δεν είσαι στο σπίτι.
 
Ανάλογα με το μοντέλο, μπορείς να ξεκινήσεις ή να τερματίσεις τον καθαρισμό, να ρυθμίσεις τα προγράμματα λειτουργίας, να αποφασίσεις ποια σημεία πρέπει να καθαριστούν και αρκετά περισσότερα – εύκολα μέσω του smartphone. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι ή ο χώρος στον οποίο θα κινηθεί η ρομποτική σκούπα θα είναι πάντα καθαρός, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία κάποιου ατόμου. Έτσι αποφεύγεται ο όποιος θόρυβος ή ενόχληση μπορεί να προκαλέσει η λειτουργία της σκούπας ενόσω βρισκόμαστε στον χώρο.
 
Διαφορετικοί τύποι
Οι σκούπες ρομπότ δεν περιορίζονται σε μοντέλα που απλά μαζεύουν τις βρωμιές από το πάτωμα. Υπάρχουν επίσης και ειδικά μοντέλα τα οποία λειτουργούν και ως ένα είδος σφουγγαρίστρας, ψεκάζοντας νερό και άλλα ειδικά καθαριστικά για πιο σκληρούς και ξεραμένους λεκέδες ή απορροφούν υγρούς λεκέδες.
 

 

 
Φυσικά υπάρχουν και τα πλέον οικονομικά μοντέλα, τα οποία ουσιαστικά είναι κινούμενα «ξεσκονιστήρια», που φυσικά δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν ρομποτικές σκούπες και δεν προτείνονται σε καμία περίπτωση, καθώς το αποτέλεσμα καθαρισμού είναι φτωχό.
Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ ακολουθεί τη δική της καλά δομημένη διαδρομή για να καθαρίσει το σπίτι σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες μπορούν ακόμη και να σαρώσουν την περιοχή και να δημιουργήσουν έναν εικονικό χάρτη του σπιτιού σου. Με το χάρτη, μπορείς να στείλεις την ηλεκτρική σκούπα σε διαφορετικά δωμάτια για τοπικό καθαρισμό ακόμα κι αν δεν είσαι στο σπίτι. 
 
Το νόημα μιας ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας, δεν είναι, ότι ο καθαρισμός πρέπει να γίνει ευκολότερος; Ευτυχώς για εμάς, οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ δεν ενδιαφέρονται για λίγο ακαταστασία. Σχεδόν όλες είναι εξοπλισμένες με ανίχνευση εμποδίων. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνους αισθητήρες που χαρτογραφούν έξυπνα το περιβάλλον και αποφεύγουν τα οποιαδήποτε εμπόδια.
 
Οι ρομποτικές σκούπες μπορούν, επίσης να ρυθμιστούν ώστε να μην πηγαίνουν σε ορισμένους χώρους του σπιτιού. Μπορεί π.χ. να είναι η γωνιά της κουζίνας όπου βρίσκεται το φαγητό και το μπολ του σκύλου.
 
Αυτόματη Φόρτιση
Η αυτόματη φόρτιση έγινε σταδιακά ένα σταθερό χαρακτηριστικό στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες. Χάρη σε αυτό το πρακτικό χαρακτηριστικό, ο καθαρισμός αποφεύγεται ακόμη και αν υπάρχει μικρή μπαταρία στην ηλεκτρική σκούπα. Εάν η περιοχή που πρέπει να καθαριστεί είναι πολύ μεγάλη, η μπαταρία της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη για να σκουπίσει τα πάντα με μία κίνηση. Ευτυχώς, η αυτόματη φόρτιση εξαλείφει αυτό το πρόβλημα. Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ εντοπίζει ότι υπάρχει λίγη μπαταρία και επιστρέφει αυτόματα στο σταθμό φόρτισης. Μόλις φορτιστεί η μπαταρία, η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ θα συνεχίσει να καθαρίζει εκεί που σταμάτησε.
 
Είδη πατωμάτων
Δεν είναι όλα τα μοντέλα κατάλληλα για όλα τα πατώματα. Ή τουλάχιστον δεν καθαρίζουν τόσο καλά. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει η έρευνα ώστε η σκούπα ρομπότ σου να καθαρίζει αποδοτικά τα πατώματα που έχεις στο σπίτι ή στον χώρο σου.
 
Κατοικίδια
Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να είναι από αποτελεσματικά στο να καθαρίζουν τρίχες από τα αγαπημένα μας κατοικίδια.
 
Συντήρηση
Ξεχνώντας τις σακούλες που υπάρχουν στις παραδοσιακές ηλεκτρικές σκούπες, η μόνη συντήρηση που απαιτεί μια σκούπα ρομπότ είναι η αντικατάσταση των βουρτσών. Αυτό δεν θα πρέπει όμως να σε απασχολήσει άμεσα.
 
Αξίζει τελικά η επένδυση ή όχι;
Σε γενικές γραμμές, μια σκούπα ρομπότ θα καθαρίσει επαρκώς το σπίτι ή τον χώρο σου, είτε είσαι εκεί είτε όχι. Οι τεχνολογίες που διαθέτει σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύουν και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό.
 
 
ΤΡΙΤΗ, 25. 10. 2022
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17. 10. 2022
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 13. 10. 2022
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
ΠΕΜΠΤΗ, 29. 09. 2022
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12. 09. 2022
Ποιος είναι ο καλύτερος Αποχυμωτής για τις ανάγκες μου; περισσότερα  
5% ΕΚΠΤΩΣΗ στην 1η σου Παραγγελία!

Κάνε Εγγραφή στο Νewsletter και
Κέρδισε!
newsletter
newsletter
Snatch loves Social MediaSocial Media
TwitterRSS
Snatch Blogblog
25 ΟΚΤ
Πόσο Ρεύμα Καταναλώνουν οι Ηλεκτρικές Συσκευές που έχουμε σπίτι μας; περισσότερα  
17 ΟΚΤ
Τι Κάμερα Ασφαλείας να πάρω; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Γιατί να επιλέξουμε μια Ηλεκτρική Κουβέρτα για αυτόν το χειμώνα; περισσότερα  
13 ΟΚΤ
Κυκλωνική Σκούπα: Τι είναι και Πως Λειτουργεί περισσότερα  
29 ΣΕΠ
Πως λειτουργεί ο Ατμοκαθαριστής και ποια η χρήση του; περισσότερα  
Δείτε όλα τα Νέα
credentials
 
ΔΩΡΕΑΝ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΓΓΥΗΣΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SNATCH.GR
ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΩΡΙΣ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
credentials
footer
Snatch.gr

Το Snatch.gr είναι ένα multistore ηλεκτρονικό κατάστημα με χιλιάδες χρήσιμα είδη όπως ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, gadgets, είδη camping, παιδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε μοναδικά χαμηλές τιμές!

Snatch.gr Site
Προσφορές της Ημέρας
Blog
Βοήθεια
Επικοινωνία
Τί είναι το Snatch;
Εταιρεία
Ποιοί Είμαστε
Τρόποι Πληρωμής
Ασφάλεια Συναλλαγών
Όροι Χρήσης & Συναλλαγών
Γενικά
Αποστολή Προϊόντων
Εξέλιξη Παραγγελίας
Συχνές Ερωτήσεις FAQ
Καριέρα
Συνεργάτες (Affiliates)
Επιστροφή Προιόντων
Προσωπικά Δεδομένα
Cookies
Blog
Blog
Διαγωνισμοί
Sitemap
RSS
footer
Alpha Bank greca


© 2024 Copyright. snatch.gr All rights reserved. designed by Digilex | powered by eShopkey